e-mobilitás

Az Nvidia-t célba veheti az Intel

By 2019.11.25. július 2nd, 2020 No Comments
Az Nvidia, Intel és az AMD közötti harc fokozódott, jelenleg az Nvidia és az AMD tűnik ki a mezőnyből, az Intel most próbálja a lemaradásait pótolni.

Jelenleg az Intel Core új generáció szériája igen jól teljesít a piacon, de még mindig nem éri be az említett két riválist. Az Intel viszont nem adja fel a harcot és bejelentette legújabb termékét, mellyel az Nvidia-t célozza meg. A Xe Graphics Architecture videókártya lesz az első „exascale grafikus kártya” a piacon, mely egy teljesen új technológiára fog alapulni a vállalat elmondása alapján. A trükkje az lesz, hogy az Intel a Multi-Chip Module (MCM) kialakítást fogja használni, amely egy nagy chipet kisebb ’chip -ekre’ oszt fel, ezzel nagyobb sebességű processzorokat tud alkotni majd a közel jövőben. Egy másik dolog, amely az Intel látómezőjébe került, azaz Nvidia egyik legsikeresebb projektje, a CUDA nyelv a GPU programozásához. Az Intel tervei közt van ezen nyelvezet integrálása az új OneAPI programozási modelljébe, amelyet az Intel a GPU, a CPU és az AI gyorsítók programozásánál használ majd fel.

Ezen a héten az Intel részvénye 0,57%-ot, míg az Nvidia részvénye 3,09%-ot menetelt felfelé.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!