Telemedia részvénykosár

Nem teljesít jól az Apple indiai szektora

By március 9, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az Apple már régóta gyártja termékeinek nagy részét Kínában.

Ez az országba fektetett bizalom viszont a társaságot érzékenyé tette az olyan eseményekre, mint például az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború és a legutóbbi koronavírus megjelenése. Bár az Applenek igen sok országban van központja, mégis az egyik legdrágább megoldást választotta, Indiát. Bár az indiai piac hatalmas lehetőség lehet a mobilgyártó számára, mégis sok szakértő teljesen ellenzi a vállalat további beruházásait a területen.

Az indiai feldolgozóipar kevésbé fejlett és Kínával összehasonlítva hiányzik a magasan képzett munkaerő vagy gyártó, amely képes minőségi alkotóelemeket gyártani, például okostelefon hangszórókat vagy fejhallgatókat. A vállalat számára szintén nehéznek bizonyult olyan helyi beszállítók megtalálása, amelyek megfelelnek a szigorú felelősségvállalási politikájuknak. Az egyik oka annak, hogy a cég nem javítja a gyárait vagy a feltételeit az, hogy az Apple indiai megrendeléseinek nagysága hihetetlenül alacsony. Az országban a becslések szerint havonta ezreket, míg az Apple kínai megrendelései heti százezreket érnek el.

Ennek ellenére a vállalat részvényei ezen a héten 4,82%-ot meneteltek felfelé.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!