Telemedia részvénykosár

A Facebook-nak elege van az álhírekből

By április 21, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A Facebook, amely egyben az Instagram képmegosztó oldalt és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatást is birtokolja, arról számolt be, hogy rengeteg ártalmas és félrevezető tartalommal kell megküzdenie az oldalain.

 

A Facebook ezért úgy döntött, hogy jelentős szigorításokat fog bevezetni az álhírek megfékezése érdekében. Mark Zuckerberg, a vállalat alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a felmérések alapján a nem valós információk hatalmas veszélyt jelentenek a gazdaságok és az emberi egészség számára. A Facebook márciusban több százezer ártalmasnak ítélt, hamis információkat tartalmazó bejegyzést távolított el, valamint gyanús tartalomként csaknem 40 millió posztot jelöltek meg.

A Facebook vállalat részvényei ezen a héten 2,57%-ot emelkedtek, míg az elmúlt 3 év alatt 24,83%-kot emelkedtek a vállalat részvényei. A vállalat azért is befektetésre ajánlott a Deutsche Bank elemzői szerint, mert az online területen hosszúideje képes megújulni, illetve hosszú távú stratégiával rendelkezik. A vállalat kapitalizációs tőkéje mára már eléri a 396,7 milliárd eurót.

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!