GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A Teva vállalat stabilizálódása

By 2020.03.09. július 3rd, 2020 No Comments
A Teva Pharmaceutical vállalatnál stabil erősödést láthattunk az elmúlt hónapban a koronavírus ellenére is.

Ugyanis a részvények már februárban fellendültek, utalva arra, hogy majdnem négyéves veszteséges évnek mintha vége lenne. Egy rövid szünet után a Teva vállaltnál fellendülést tapasztaltak. A januári átalakítások a vállalatnál állítólag egy kis időre lezárultak. Az S&P által szolgáltatott adatok szerint a Teva gyógyszerészeti vállalatnak a február hónap gyenge befejezése mellett is a hónap elején tapasztalható szilárd erőssége elegendő lehet ahhoz, hogy 10,9%-os nyereséget hagyjon maga után.

A gyógyszerészeti vállalatnál, itt különösen gondolva a generikus gyógyszerkészítő vállalatok közül a Teva Pharmaceutical vállalatra, amely 2016 óta küzd és nem képes alkalmazkodni a piaci jelenlegi változásokhoz nagy változásokat vehetünk észre.

Mindent egybevetve a Teva részvényei értékük több mint 90%-át elveszítették a csúcshoz képest, egészen a tavalyi mélypontig. A visszaesés oka elsősorban a társaságnak az opioid-függőség járványban játszott szerepével kapcsolatos esetleges felelőssége miatt lehetséges. Valamint a szklerózis multiplex gyógyszere, a Copaxone értékesítésének csökkenése miatt estek a Teva részvényárfolyamai az utóbbi időkben. Ugyanis a Copaxone gyógyszeres terápiája 2017-ben elvesztette a szabadalmi oltalmát és bár a vállalat megpróbálta a franchise-t hasonlóan forgalmazható gyógyszerekkel kiváltani. 2017 óta viszont hatalmas átalakításokon ment keresztül a vállalat, rengeteg üzem bezárása és több ezer dolgozó látta a kárát. A Teva 2017-ben 3961 fő alkalmazottal működött Izraelben. Majd 2019 végéig ezt a számot 2584 fővel csökkenttette bő két év alatt. A Teva 2016-ban is bocsátott ki kötvényt, 100 ezer eurós nominál értékben 1,5 milliárd euró értékig. A kötvény lejárata 2024, viszont elmondható, hogy a vállalat részvényei tavaly szeptembertől igen elég erős emelkedésnek indultak.

A Teva vállalat kötvény árfolyama a 2024 évi lejárathoz képest 11,2%-kal van alacsonyabb szinten, igaz az ügyfeleknek biztosított lejáratkor egy hozamgarancia, ugyanis 100%-os árfolyamon jár le a kötvény. A Teva vállalat évi 1,125% fix kamatot fizet a befektetőinek éves szinten.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!