Kopernikus részvénykosár

Műanyag stop a Starbucks-nál

By február 18, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Starbucks már többször is megemlítette, hogy teljesen új irányba kívánja vinni termékeit, főleg a fenntartható fejlődés érdekében.

A vállalat szeretné, hogy termékei 100%-ban újrahasznosíthatók legyenek, mivel azon cégek közé tartozik, melyek jelentősen hozzájárulnak a hulladék szennyezéshez. A napokban be is jelentették első nagyobb változtatásukat, melyet még ebben a hónapban kiviteleznek az indonéziai kávéboltjaikban. A változás részeként elsőnek a műanyag szívószálakat szeretnék kivonni a forgalomból és helyette teljes mértékben újrahasznosítható papír szívó szálakra váltanának. Remélhetőleg a kezdeményezés évente több mint 30 millió műanyag szívószállal fogja megszabadítani a vállalatot és a földet. „A közösség részeként arra törekszünk, hogy támogassuk a kormány programjait és mozgalmait, ideértve a jelenlegi erőfeszítéseket a műanyag hulladék csökkentése érdekében Indonéziában”-mondta Anthony Cottan, a márka franciaországi igazgatója Indonéziában.

Ráadásként most jelent meg a Starbucks cég gyorsjelentése, a vártnál enyhén jobb számokat közölt a Starbucks a gazdasági első negyedévre, de a Kínában terjedő koronavírus komoly negatív hatást fejthet ki az üzletmenetre.

A vállalat a vártnak megfelelő 7,1 milliárd dolláros árbevételt ért el, amin 0,79 dolláros EPS-t csinált a várt 0,76 dollárral szemben. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben 5%-kal nőttek az értékesítések a várt 4,6%-kal szemben. 2020-as eredmény várakozását eredetileg emelni tervezte a cég, de a koronavírus miatt változatlanul hagyta.

A Starbucks részvényárfolyama a héten 6,12%-ot emelkedett, így 82,77 eurón zárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!