A Microsoft az Xbox X/S sorozatra összpontosított 2021 folyamán. A Microsoft leállította az összes Xbox One konzol gyártását.

A szoftveróriás eredetileg az Xbox One X és a digitális Xbox One S gyártását szüntette meg az Xbox Series X megjelenése előtt, majd 2020 végén csendben leállította az Xbox One S gyártását, így a kiskereskedők a maradék készleteket is eladhatták. A Microsoft megerősítésére éppen akkor került sor, amikor a Bloomberg jelentése szerint a Sony 2021 végén tervezte befejezni a PS4 gyártását, de a vállalat 2022-ben már körülbelül egymillió PS4-konzolt fog gyártani. A Sony megerősítette, hogy a PS4 gyártása továbbra is folyamatban van, a Microsoft és a Sony küzd a legújabb Xbox Series X és PS5 konzolok iránti kereslet kielégítéséért.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 1,65%-ot korrigált. Az amerikai technológiai szektor közelmúltbeli rallyja a hét közepén megállt. A Microsoft „páratlan telepített bázisának” eddig mindössze 35%-a állt át a felhőre. Ráadásul mivel a távmunka várhatóan még az elkövetkező években is nagy szerepet fog játszani, a Wedbush elemzője, Daniel Ives úgy véli, hogy ez a trend nagyon előnyös lehet majd a vállalat számára. A Wall-Streeti elemzők előrejelzése szerint 2022 végére a felhőalapú vállalati munkaterhelések aránya a jelenlegi 43%-ról 55%-ra emelkedhet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!