e-mobilitás

Elon Musk, a Tesla vezetője és a kínai Gigafactory

By január 14, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Tesla jól kezdte az idei évet minden szempontból. A vállalat részvénye soha nem látott csúcsra emelkedett, az árfolyama elérte a 411 eurós értéket, illetve megnyitásra került a kínai gyár.

Elon Musk ennek megfelelően el is látogatott az új Gigafactory-ba, hogy bemutatásra kerüljön, hogy mi a jövő a Tesla-nál az elkövetkezendő években. A Shanghai Gigafactory főleg Model 3 és Model Y-ok gyártására szolgál. Ennek megfelelően a vállalat egy teljesen új rendszert alkotott meg az autók gyártása érdekében, melyről a későbbiekben részletesebben számolnak be. Elon Musk elmondása alapján az üzem 10%-kal költséghatékonyabban működik majd, mint a fremonti gyár. A Tesla vezérigazgatója továbbá azt is bejelentette, hogy a kínai mérnökökkel karöltve egy közös új Model tervezésébe is belekezdenek az elkövetkezendő években. Az, hogy a Cybertruck is részese lesz-e ennek az üzemnek, még nem megerősített.

Ráadásul a héten két Walll-Street-i hitelminősítő is átminősítette a hitelminősítést befektetésre ajánlottá és „B”minősítésre a Tesla vállalatot.

Az elmúlt három hónapban megduplázódott, azaz 101%-al növekedett a Tesla autók gépjárműgyártása és a járművek eladási ideje és a vételi szándék is. A Baird hitelminősítő semlegesre minősítette a Tesla vállalatot. Gina Sanchez, a Chantico Global vezérigazgatója azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy Elon Musk eleget tett a 2019-es ígéreteinek és alapvetően örökre nevet szerzett és nívót vitt az autózás forradalmasításába. Viszont kijelentette azt is, hogy szerinte a Tesla részvényei túlvettek, hiszen a részvény RSI állománya majdnem elérte a 93%-ot és az elvárás viszont maximum 79% volt. Az RSI lendület mérésénél, ha a mutató 70%-nál magasabb, akkor a részvény túlvett.

A Tesla részvényei ezen a héten 6,36%-ot, míg az elmúlt három hónap alatt 91,68%-ot emelkedtek. A héten a Tesla részvény ára megközelítette az 500 dollárt is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!