A Tesla-nak grafitra van szükség az akkumulátorok elkészítéséhez. Mivel ehhez Kína a legjobb beszállító, így a vám érinti a folyamatot, amiből Elon Musk-ék nem kérnek.

A Trump-kormányzat Kínával vívott kereskedelmi háborúja során kivetett vámok hozzájárultak a jelenlegi autóipari árak növekedéséhez. A Tesla és az SK Innovation az elmúlt hetekben mentességet kért az elektromos autók lítium-ion akkumulátorainak anódkomponenseiben használt grafit vámtarifái alól. Az iparági kérelmek kirobbanása arra ösztönözheti a Biden-adminisztrációt, hogy visszaállítsa a Kínából importált mesterséges grafit, valamint más anyagok és alkatrészek 25%-os vám alóli kizárását.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 6,19%-ot esett a bizonytalanságok miatt. Daniel Martins a Wedbush elemzője szerint nem csak a Tesla, hanem az egész elektromos járműpiac a következő években bikapiac maradhat. A nyertesek és vesztesek között az elemző úgy látja, hogy ezt az iparágat a Tesla vezeti, míg a General Motors vagy a PSA veszíthet, ha nem kezd el elektromos hajtású autót forgalomba hozni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá