Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Medtronic inzulinpumpái nem lettek megfelelően megtervezve

By február 18, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az elmúlt félév igen eseménydús volt a Medtronic számára. Több terméküket is vissza kellet hívniuk biztonsági okokból, viszont olyan termék még nem akadt, mely hiba miatt halálos sérülést okozott volna.

Egyészen a mai napig. A friss hírek alapján a Medtronic inzulinpumpája nem megfelelő dózisban adagolta be a szükséges gyógyszert a beteg szervezetébe, ami halálos kimenetelű gyógyszer-túladagoláshoz vezetett. Az amerikai egészségügyi hatóság a Class 1, azaz a legszigorúbb első számú intézkedéseket adta ki a vállalat számára, hogy visszahívja a forgalomban lévő több, mint 322.000 termékét. A beszámoló alapján a szerkezet „biztonsági gyűrűje” hibásodott meg, mely szabályozza az inzulin áramlásának sebességét és az adagok mennyiségét. A hírek 22.000 főnél további könnyű sérülésről és majdnem 2.000 főnél súlyosabb esettről számoltak be. A vállalat már minden inzulinkészüléket használó betegét értesítette elmondásuk szerint és még az elkövetkezendő 2 hónapban visszahívja termékeit.

A Medtronic részvény árfolyama 2,62%-ot korrigált a héten, így 107,65 eurón zárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!