e-mobilitás

A Tesla Model Y és a lélegeztető gépek

By március 24, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Bár Európában csak 2021-ben lesz elérhető, mostantól már nincs mit titkolni a Tesla Model Y-on, hiszen szériagyártású modellé lépett elő és még az idén piacra is kerülhet az USA-ban.

 

A vállalat nem szeretne eltérni az eddigiektől, a Tesla először feltölti a piacot a drága típusokkal, így elsőként a Long Range és a Performance változatra leadott előrendeléseket teljesítik. Ezek az elektromos autók 50-61 ezer dollár értékben vásárolhatóak meg a jövőben, amely több autóértékesítő szerint sem túlzóak. Az is kiderült, hogy a 39 ezer dolláros Standard Range változatot durván csak egy év múlva szeretné gyártania Tesla, mivel most kapacitását másfelé kell összpontosítani.

A koronavírus elleni küzdelem a Tesla-t is elérte, pontosabban a vezérigazgató állt elő azzal az ötlettel, hogy segíteni kívánják az államokat a vírus kezelésében.

Elon Musk Twitter-en nyilatkozta, hogy a SpaceX és a Tesla egyaránt képes lélegeztetőgépeket gyártani és amint szükség lesz rájuk meg is teszik. Hozzátette viszont, hogy bár relatív egyszerű a lélegeztető gépek legyártása, mégis pár hónapba telik majd mire megfelelő mennyiséget tudnak majd elkészíteni, a különböző engedélyek beszerzése miatt.

A Tesla vállalat árfolyama ezen a héten 413,85 eurón zárt, így a részvények 12,15%-kal kerültek lejjebb, mint egy hete álltak. Viszont egy londoni folyóirat szerint a jövőben, ha megfordul a piac a Tesla ismét piacvezető lehet. Ugyanis szerintük „a Tesla villanyautóinak technológiája porig fogja alázni a riválisokat. Emellett a hagyományos motorok használatával járó teher se nyomja a vállukat, ezzel lehet az egyik legjövedelmezőbb gyártó a világon.”

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!