e-mobilitás

A Geely saját műholdat épít

By március 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Geely bejelentette, hogy tesz egy újabb lépést az innovatív megoldások terén és új GPS rendszer kialakításába kezd autói számára.

A vállalat saját fejlesztésű és gyártású műholdakat szeretne Föld körüli pályára állítani. A társaság ezért úgy döntött, hogy megépíti az ázsiai ország első magántulajdonban lévő műholdgyártó üzemét is. Majd ezért megalapította az új leányvállalatát, amelynek neve Geespace lett. A társaság vezérigazgatója, Sheng Yue Gui kijelentette, hogy a műholdas kapcsolat létfontosságú lehet az autonóm autók fejlesztése területén. Az elképzelések alapján a Geely saját és a tulajdonában lévő más márkájú, mint a Volvo, Polestar, Lotus vagy a Terrafugia járművei már el lesznek látva a szükséges rendszerekkel piacra kerülésükkor. Emellett a vállalat minden fejlesztést, szoftverfrissítést vagy esetleges új funkciókat is be tud vezetni járműveibe, a kocsik visszahívása nélkül. Emellett az autók, ha automatizált üzemmódban közlekednek, navigációs segítséget is kapnának a műholdaktól. A Geely ezzel néhány centiméter pontosságú helyzet meghatározást biztosítana.

A Geely Automobily részvényei ezen a héten 11,16%-ot estek. De a Saxoo Bank és a SoftBank elemzői szerint az alacsony részvényárak kedveznek azon befektetőknek, akik bíznak az elektromos autózásban és egy olyan vállalatban, amely folyamatos felvásárlásba kezdett és a jövő iparágába fektetett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!