e-mobilitás

Tovább erősödik a SoftBank és a Toyota önvezető programja

By július 2, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Nem csak a Tesla dolgozik az önvezető járművek kifejlesztésében. A SoftBank és a Toyota is nagy jövőt lát a technológia népszerűsítésében, így saját vállalkozás keretében Japánban kezdték meg az önvezető elektromos járművek fejlesztését.

A két vállalat a napokban jelentette be, hogy újabb 4 befektetővel fognak fúziót kötni. Az Euronews adatai alapján a Mazda, Suzuki, Subaru, és az Isuzu készül befektetni a programba, mellyel jelentős részesedésre tesznek szert a japán önvezető technológia fejlesztésében. Jelenlegi állás szerint a Toyota 39,8 %-ot, míg a SoftBank a részvények 40,2 %-át birtokolja. A legfőbb támogatók a Honda és a Hino, több mint 23 millió dollárral járult hozzá a programhoz a tavalyi évben. A vállalat vezetője a hónap elején elmondta, hogy bővíteni kívánja befektetői bázisát. Úgy tervezik, hogy 2020-ra Délkelet-Ázsia felé fogja terelni a befektetést és az elkövetkező években önvezető busz- és autóbusz-szolgáltatásokat kívánnak exportálni.

De a Toyota új elektromos autója mindezen is biztos túl tesz, hisz bejelentette, hogy sorozatgyártásban kezdi gyártani a Toyota GR Super Sport autóját. A sportautó egy 2,4 literes biturbó V6-os középmotor és a motorsport-tapasztalatok alapján tökéletesített Toyota Hybrid System-Racing hajtással megnövelt 986 lóerős teljesítményt ad le. Az első és hátsó, 13 col széles kerekek bőven elegendő tapadási felületet biztosítanak ahhoz, hogy ez a hatalmas erő hatékonyan jusson el az aszfaltra. A karcsú kocsi testben nagyon sok szénszálas elemet alkalmaztak, hogy az autó a lehető legkönnyebb legyen.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!