e-mobilitás

Nagy büntetést osztottak ki a Volkswagen-nél, miközben alacsony beszállási lehetőségek jelentek meg

By július 2, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
A német autógyár alig lábalt ki a dízelbotrány okozta károkból, máris úgy tűnik újabb büntetésben részesülhetnek, ha nem tartják be elektromos offenzívájuk terveit. A Volkswagen akár 2 milliárd eurós bírságra is számíthat, amennyiben nem sikerül az elkövetkezendő 2 év során visszaszorítaniuk járműveik globális szén-dioxid kibocsátását.

Bár a cég eltökélt amellett, hogy újonnan kiadott autóit teljesen elektromos hajtással ruházza fel, mégis olcsóbb megoldásnak tűnik a bírság kifizetése az AlixPartners becslése szerint. A Volkswagen-nek évente 2,3 milliárd dollárba kerülne, ha meg akarná valósítani az elektromos autózást, azonban nem akarnak lemondani a hagyományos járművek gyártásáról. Az e-mobility láz mellett a Volkswagen tőzsdére bocsájtja teherautógyártó részlegét, mely részvényei a tervezettnél olcsóbban kerülhetnek a befektetőkhöz. A Traton részvényei a tervezett 27-33 eurós ársáv helyett 27-28 eurós árral fog indulni. A Volkswagen eredeti tervei alapján a részvény darabszám is magasabb lett volna, miután az autógyártó konszern korábban a Traton részvényeinek a 25 százalékát akarta tőzsdére vinni, ezzel szemben 10-11,5 százalékra módosították a bevezetni kívánt mennyiséget. A Volkswagen ezzel a kibocsátással 1,5-1,9 milliárd dolláros bevételre számít.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!