e-mobilitás

Az Amazon és az újabb projektek a klímaválság megfékezésére

By október 28, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
Az Amazon szerdán három új megújuló energia projektet mutatott be az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

Ez a zöld fejlesztések első új sorozata. Az Egyesült Államokban az Amazon napenergia farmot szeretne nyitni, a farm Warren megyében és Price George megyében lenne elsőként megnyitva. Az építmények összesen 215 megawatt teljesítménnyel rendelkeznének. A projektek várhatóan 2021-ben online felületre kerülhetnek. A cég egy új webhelyet indított, amely lehetővé teszi a nyilvánosság számára, hogy nyomon kövesse a széndioxid-lábnyomának csökkentése terén elért haladást. Ezek a projektek bővítik az Amazon eddig megtett lépéseit, amely a szél- és a napenergia kihasználását alkalmazza az Amazon Web Services felhőalapú számítástechnikai divízió fejlesztésénél. Bezos bemutatta vállalata klíma-ígéretét, azzal a kötelezettségvállalással, hogy az Amazon szén-dioxid kibocsátását 2040-ig mérsékeli, így ezen az új projektek annak a jelei, hogy a társaság valóban nyitott az új zöld technológia használatára.

A cég negyedik negyedéves bevételi eredménye eltért a várttól. Az október-decemberi időszakra a vállalat 80 milliárd és 86,5 milliárd dollár közötti bevételt vár, míg elemzők 87,37 milliárd dollárra számítanak. Az üzemi eredményt 1,2 milliárd és 2,9 milliárd dollár közé várja az Amazon, ami jóval kevesebb az elemzők által várt 4,19 milliárd dollárnál.

A vállalat részvénye péntek záráskor 0,01 százalékos mínuszban, 1579,20 eurón fejezte be a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!