e-mobilitás

Az Alphabet egyik leányvállalata szerint túl komolyan vették az önvezető technológiát

By október 28, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Waymo vezetői szerint az emberek túlságosan komolyan vették az önjáró autók ígéretét.

Az Alphabet leányvállalata „sok olyan hype-on ment keresztül, amelyek kezelhetetlenek”-nyilatkozta ezt kedden Tekedra N. Mawakana, a Waymo külső vezérigazgatója a Business Insider konferencián. “Időnként a mai hírek és állítások nem igazodnak ahhoz, hogy mi is történik a való világban.” Mawakana szerint a fellendülés miatt téves ötletek alakulnak ki az emberekben, mint például, hogy többé nem tudják majd vezetni saját autójukat az önjáró autók megjelenésével.

Az Alphabet leányvállalata elmaradt az eredeti ütemtervtől a teljes önálló vezetésű autók közúti bevezetésénél. A Waymo 2017-ben kijelentette, hogy nem kell 2020-ig várni az ilyen autók elterjedéséig, viszont a jelenlegi technológiai fejlődés még nem engedi meg, hogy a járművek biztonságosan kikerülhessenek 2020-ig a forgalomba. Morgan Stanley elemzői a múlt hónapban 40%-kal csökkentették a Waymo-i értékét 175 milliárd dollárról 105 milliárd dollárra, indokolva, hogy az ipar a vártnál lassabban halad az ütemterv ellenére. A Google anyavállalata, az Alphabet október 28-án tervezi bejelenteni harmadik negyedéves bevételét. A Wall Street konszenzusa szerint az Alphabet 40,2 milliárd dollár bevételt és az egy részvényre jutó bevételnél 12,69 dollárral számolhat be a bejelentéskor.

Az Alphabet részvényei a héten 1,91%-ot emelkedtek, míg az elmúlt 3 hónap alatt 12,5%-ot emelkedtek.

 
 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!