e-mobilitás

Az Amazon a hatóságokkal együtt küzd a vásárlókért

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A koronavírus okozta globális probléma nem csak az egészségünkre, hanem a gazdaságra is negatív hatással van.

 

Több vállalat és ismertebb személy döntött úgy, hogy pénzzel illetve eszközökkel támogatják a kormányok munkáját az egészségügyi koronavírus elleni harcokban, illetve abban, hogy a gazdaság mihamarabb helyre tudjon állni. Az Amazon viszont teljesen már irányba kíván tevékenykedni, pontosabban a saját területén, az online piaci szektoron, ahol több árus kihasználja a kialakult helyzetet. Az Amazon oldalán több olyan hirdetés került, mely irreális árakon hirdet olyan alap termékeket, mint a WC papír, a fertőtlenítőszerek, de még az élelmiszerek ára is az egekben lehet az oldalon.

A cég drasztikus lépéseket tesz a nyerészkedők megfékezésére. Már most több mint félmillió terméket töröltek az oldalról és csak Amerikában 3900 külső eladót függesztettek fel. Emellett az Amazon együttműködésbe kezdett a hatóságokkal is és megpróbálják kiszűrni azokat a csalókat is, akik nem a termékek árát viszik fel, hanem a kiszállítási díjat emelik meg, ezzel jelentős profitot generálva. Az Amazon-nak is többször okozott gondot közvetlenül a koronavírus akár a logisztikai rendszerénél is. Március 18-án New York-ban, az egyik szállítási csomópontban két munkavállalót diagnosztizáltak a vírussal, ezért a teljes rakodási teret le kellett zárni. Európában már több hasonló eset fordult elő azóta a cégnél.

Az Amazon vállalat részvényei ezen a héten 1,4%-ot korrigáltak. Több magyar és külföldi elemző cég szerint érdemes az olyan vállalatokba befektetni, akik a mostani válság alatt és után is jól teljesítnek, illetve vásárolták a termékeiket, ezért kiváló lehetőség lehet ilyen esetben az online kiskereskedelem is, köztük pedig kiemelkedő lehet az Amazon szolgáltatása.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!