e-mobilitás

Az Alibaba és a koronavírus

By március 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az Alibaba Pictures kínai tech-óriás-az Alibaba tőzsdén jegyzett filmgyártó leányvállalata-57 millió dollárt fizet a Tianjin Yinhekuyu show műsor gyártó cég többségi részesedésének megszerzéséért.

A cég szerint a veszteséges Yinhekuyu felvásárlása elősegíti saját sorozat gyártó csapatának fejlesztését és lehetővé teszi a nagyobb együttműködéseket, ezek közé tartozik a Tao Piao Piao jegyértékesítő és promóciós egység, valamint az Alifish. A Yinhekuyu 20%-át már az Alibaba Youku streaming platformja, 12%-át pedig a Yunfeng, egy magántőke-alap irányítja, amelyhez korábban a vállalat társalapítója, Jack Ma is társult. Az ügylet magában foglalja a Yinhekuyu vállalat 60%-ának teljes eladását.

Az Alibaba szintén részt vállal a koronavírus elleni küzdelemből. A vállalat olyan mesterséges intelligenciát fejlesztett ki, ami másodpercek alatt képes felismerni a koronavírus jeleit. A cég azt állítja, a mesterséges intelligencia 96 százalékos pontossággal dolgozik, és nagyságrendekkel több esetet képes feldolgozni egységnyi idő alatt, mint az ember.

Március 19-én jelent meg a Bloombergen, hogy az Alibaba Group Európának nagy sebességű egészségügy által használt rendszerekben is jól működő felhőalapú, koronavírust diagnosztizáló eszközöket kínál fel használatra.

Az Alibaba állítása szerint ezt a vuhani kórházakban sikeresen alkalmazott. A társasság úgy véli, hogy sikeresen használhatja ezt az eszközt megvásárló Olaszország és Franciaország. Jack Ma vállalata az elsők között volt a koronavírus elleni harcban, hisz a Alibaba Group már a vuhani megbetegedések első pár hetében elkezdték a mesterséges intelligenciát felhasználni a betegség szűrésében. A cég és más magánvállalatok is bekerültek a kínai kormány hosszú távú tervei közé, ezek a cégek lesznek a kínai államfő szerint, amelyek Európának az egyik legfontosabb segítséget adhatják a virológiai küzdelemben.

A vállalat részvényei ezen a héten 0,93%-ot erősödtek. Az eltelt hetek lépéseivel az Alibaba megerősítette szerepét a gazdasági piacon, kiterjesztve kereskedelmi tevékenységét más, életmentő feladatokban, így hosszú távon a cég részvényei alkalmasak lehetnek befektetésre.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!