e-mobilitás

A SoftBank kölcsönhöz folyamodik?

By 2020.02.24. július 3rd, 2020 No Comments
A SoftBank Group részvényei jelentősen emelkedtek, miután bemutatta 500 milliárd jen (4,5 milliárd dollár) kölcsönfelvételi szándékát azzal a céllal, hogy a japán telekommunikációs egységének fejlesztéséhez tőkét gyűjtsenek be.

A kétéves kölcsönt, amely egyéves meghosszabbítási opcióval jár, 16 pénzügyi intézménytől fogja beszerezni a cég-nyilatkozta a SoftBank képviselője. A tervek szerint az összeget kizárólagosan a műveletek finanszírozására fogják felhasználni. A cég Csoport állománya 3,6%-kal nőtt Tokióban, míg az egység állománya alig változott.

A cég alapítója, Masayoshi Son kijelentette, hogy széles körben egyetért azon befektetőkkel, akik a SoftBank Group részvények visszavásárlását választották a hír bejelentése után. A vállalat a tavalyi évben rekord mennyiségű részvényt vásárolt vissza, mely következtében rekord magasságra emelkedtek a cég részvényei. Utoljára 2000-ben ért el ekkora eredményt a vállalat. A SoftBank által támogatott Uber és WeWork viszont jelentős bevételkiesést szenvedett el az elmúlt hónapokban.

A vállalat részvényei ezen a héten 1,84%-ot haladtak előre, így hétvégére 46,33 eurón zártak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá