Az Air Liquide és a TotalEnergies közös projektbe kezd

Az Air Liquide a napokban bejelentette egy több, mint 400 millió eurós beruházást tervez a Normand’Hy elektrolizátor megépítésére, mely 200 MW teljesítménnyel fog rendelkezni. Az új üzem az Air Liquide és a TotalEnergies közötti együttműködés része, mely hozzájárul a normandiai régió iparának dekarbonizálásához. A megállapodás részeként az Air Liquide 2026 második felétől 100 MW megújuló és alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogént szállít a TotalEnergies helyi finomítójába. A fennmaradó 100 MW-ot a normandiai ipari medencében élő ügyfeleknek és cégeknek szállítják le. 

Az Air Liquide részvényárfolyama a héten 1,57%-ot emelkedett. Geoff Haire a UBS-től továbbra is pozitív véleményt fogalmazott meg az Air Liquide részvényről, és továbbra is vételi minősítést ad. A célár változatlanul 190 euró. Az Air Liquide közel 200 millió dolláros beruházást jelent be két fejlett anyaggyártó központba Tajvanon és Dél-Koreában, hogy felgyorsítsa az új, fejlett anyagok fejlesztését és gyártását, miközben növeli a megbízhatóságot és javítja az ellátási lánc fenntarthatóságát azáltal, hogy a gyártást a félvezetőgyártó ügyfeleihez közel helyezi. A beruházás, amely tükrözi a kulcsfontosságú elektronikai ügyfelek kötelezettségvállalásait, tovább erősíti az Air Liquide képességét, hogy leányvállalatán, az Air Liquide Advanced Materials-en keresztül támogassa a fejlett technológiai csomópontok gyártását, amelyek lehetővé teszik a következő generációs elektronikai alkalmazásokat a mesterséges intelligencia, az autóipar, a felhőalapú számítástechnika és más félvezető technológiák területén.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!