A Microsoft elégedett legújabb játékával

A Starfield megjelenése és az Xbox Series S új verziója jelentősen fellendítette a Microsoft konzolok eladásait. A hivatalos adatok azt mutatják, hogy az Xbox Series S és X eladásai heti szinten 76%-kal ugrottak a szeptember 2-ával záruló hét napon. A Microsoft még 2020-ban vásárolta meg a Zenimax Studio-t, és a Starfield az első játék mely már hivatalosan is a Microsoft keze alatt készült. A játék fogadtatása többnyire pozitív volt, tovább erősítve a Microsoft jelenlétét a videójáték iparban. A legtöbben viszont a cég legnagyobb akvizíciójának befejezésére várnak, mely a hírek szerint nemsokára le is zárulhat. 

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 1,21%-ot esett vissza. A Microsoft a főbb befektetési indexek masszív összetevője. Az üzletág olyan széleskörű, hogy a technológiai szektor előrejelzőjévé vált. A Microsoft részvénye messze nem olcsó. Mivel a Microsoft részvényei már most is prémium árat érnek, a jövőbeni teljesítménynek kizárólag az üzleti oldalról kell származnia. Az EPS várhatóan több mint 10%-kal fog növekedni, így ez még mindig egy piacképes befektetés lehet.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá