A Walmart egyes iskolákban tanuló dolgozóiknak a teljes főiskolai tandíját és a könyvek költségeit biztosítja, ami az ország legnagyobb magánmunkáltatójának legújabb kezdeményezése.

A programban 10 egyetemi partner vesz részt az Arizonai Egyetemtől a Southern New Hampshire Egyetemig. A résztvevőknek a Walmart részmunkaidős vagy teljes munkaidős alkalmazottai kell, hogy maradjanak. A Walmartnak mintegy 1,5 millió dolgozója van. Mintegy 28 ezer dolgozó vesz részt a programban, amelyet a Walmart 2018-ban indított el.

A Walmart részvényárfolyama a héten 2,32%-ot emelkedett. A Bloomberg szerint ez a Walmart negyedéve lesz. A részvénye 6,9%-ot emelkedett az eredményhirdetést megelőző hónapban. Scott Mushkin, az R5 Capital elemzője annyira biztos volt az eredményekben, hogy egy nappal a közzététel előtt eladásról vételre minősítette fel a részvényt.

A Walmart eredményei látványosak voltak. A második negyedéves korrigált profit 1,78 dollár részvényenként, ami könnyedén felülmúlta az 1,56 dolláros előrejelzéseket, 141,05 milliárd dolláros árbevétel mellett, ami felülmúlta a 136,88 milliárd dolláros becsléseket. Az egész évre vonatkozóan 6,20-6,35 dolláros részvényenkénti előrejelzést adott, ami meghaladja a 6,02 dolláros konszenzust.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá