e-mobilitás

A Volkswagen kvantumszámítógéppel segítené a közlekedést

By november 4, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Volkswagen Lisszabonban indítja el első kísérleti projektjét a forgalom optimalizálására egy csúcstechnológiás kvantumszámítógép segítségével.

A csoport felszereli Lisszabon város MAN buszait egy forgalomirányítási rendszerrel. Ez a rendszer a D-Wave kvantumszámítógépét használja, és kiszámítja a leggyorsabb útvonalat a kilenc részt vevő busz mindegyikére külön-külön és valós időben. Ily módon az utasok utazási ideje jelentősen lecsökken, még a csúcsforgalom idején is, nem mellesleg javul a forgalom az érintett útvonalakon. A Volkswagen Lisszabonban a november 4-től 8-ig tartó WebSummit technológiai konferencián teszteli forgalom-optimalizáló rendszerét. Martin Hofmann, a Volkswagen Csoport vezetője, a következőket mondta egy interjúban: „A Volkswagen-nél tovább szeretnénk bővíteni szaktudásunkat a kvantumszámítás területén, és szeretnénk kitapasztalni, hogy ezt a technológiát hogyan lehet értelmesen felhasználni a vállalaton belül. A forgalom optimalizálása az egyik lehetséges alkalmazás. A kvantumszámítógép teljesítményére épülő intelligens forgalomkezelés lehet, hogy teljesen új távlatokat nyit majd meg előttünk további fejlesztési területeken.”

A Volkswagen részvény árfolyama az elmúlt egy hónap alatt 11,48%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!