e-mobilitás

A SoftBank Vision Fun 2.0-ra készül

By január 6, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A 2020-as évre a japán SoftBank bejelentette új alapítványának, a Vision Fund 2.0-nak az érkezését.

A The Economic Times szakértőinek jelentése szerint a vállalat a 2020-as év első negyedévében bejelenti az alap első 30 milliárd dolláros összegét. A 2019 év hullámzó volt a SoftBank-nál. Két legikonikusabb vállalata nem teljesítette a tőzsdei elvárásokat. Viszont SoftBank Vision Fund befektetési alapja olyan befektetőkkel gyarapodott az elmúlt években, mint például az Apple, a Qualcomm, a Foxconn, a Szaúd-Arábia állami befektetési alap (SAPIF) és az Abu Dhabi Mubadala Investment Company.

A SAPIF, a WeWork és az Uber Techonolgy IPO-jainak kudarca miatt úgy döntött a cég, hogy a Vision Fund nyereségét inkább az új projektbe, a Vision Fund II-be fekteti be. A Szaúd-arábiai befektetési alap viszont kisebb reményekkel áll hozzá ezen új alapítványhoz és azt tervezi, hogy a SoftBank Vision Fund 2.0 alapban való részesedését 10 milliárd dollárra csökkenti a jelenlegi 15 milliárd dollárról.

A válllat részvényei 38,79 eurón zárták a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!