e-mobilitás

Új projektben a Geely és a Mercedes

By január 14, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Zhejiang Geely Holding Group és a Mercedes-Benz a napokban tette hivatalossá, hogy együttesen 2,7 milliárd jüant (388,77 millió dollárt) fektetnek be egy kínai székhelyű vállalkozásba, amely „prémium és intelligens” villamosított járműveket fog gyártani.

A két társaság a költségeket 50-50 arányban osztották el. Az eddigi tervek alapján az elsődleges cél a teljesen autonóm autók fejlesztése lesz. A Geely gyorsan bővült az utóbbi években, az egyesülések és felvásárlások révén. Legnagyobb befektetésük a mai napig a svéd Volvo autógyártó felvásárlása 2010-ben, melyet az amerikai Ford Motor-tól szereztek meg. 2018-ban a cég majdnem 9,7%-os részesedést alakított ki a Daimler-ben és egy stuttgarti székhelyű autógyártó társasággal is indított vállalkozást Kínában. Most pedig a Mercedes-szel együtt a kínai piacon kívánnak elektromos autókat gyártani.

A Geely Automobily részvényei ezen a héten 2,84%-ot emelkedtek és 1,86 eurón zártak. Ez azért különleges, mert augusztusban a részvények 1,19 eurón álltak és csak az utóbbi három hónap alatt 15,02%-ot emelkedtek a cég részvényárfolyamai.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!