e-mobilitás

A Tesla-nak nem kedvez az üzemanyag árának rohamos csökkenése

By május 4, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Tesla részvényeinek értéke a koronavírus járvány ellenére tíz egymást követő kereskedési napon, április 2. és 17. között nőtt.

A vállalat részvényeinek értéke nagyjából 454 dollárról 754 dollárra emelkedett, ez 65%-os emelkedést jelentett. Ez annak köszönhető, hogy a Tesla év első harmadában 88.400 autót szállított le, felülmúlva az elemzők várakozásait. A Wall Streeti elemzők szerint a Tesla a második negyedévben a járvány miatt nagyjából 72.000 új autót szállíthat le, ami már komoly csökkenés lesz a tavaly ebben az időszakban kiadott 95 ezerhez képest. A szakértők szerint az alacsony benzin ár jelentősen befolyásolni fogja az e-mobilitás piacának rohamos növekedését.

A vállalat a héten 8,53%-ot emelkedett. Az elektromos autózásban viszont még mindig a Tesla tölti be a vezető szerepet. Több elemző cél, köztük a Seeking Alpha szerint is a jövőben egyre több elektromos autóra lesz szükség a klíma fenntarthatósága, a környezetvédelem miatt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!