GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A SoftBank vállalati kötvénye

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Softbank Group egy japán telekommunikációs és médiavállalat.

 

Több, mint 40 éve a vállalat tevékenysége a szélessávú televízió, a vonalas telekommunikáció, az e-Commerce, internet, robotika, technológia szervíz, pénzügyek, média és mindezek piaci értékesítésére összpontosít. Jelenleg a vállalat kb. 70.000 alkalmazottal rendelkezik és a 2019-es évre 79,6 Mrd eurós éves forgalmat célzott meg. A Softbank Group rengeteg vállalati részesedést birtokol és többek között 28%-ban a kínai Alibaba Group tulajdonosa, aki a világ legnagyobb online kereskedője. Standard&Poor’s minősítő cég a múlt héten megváltoztatta a csoport BB + besorolásának kilátásait stabilról negatívra, miután a cégnek a WeWork-kel nem sikerült jól az együttműködése. Novemberben, amikor a csoport 706 milliárd jen működési veszteséget szenvedett, Masayoshi Son vezérigazgató maga is elismerte a rossz döntést. A WeWork kudarc nyomán számos más SoftBank által elindított vállalkozás szintén vérezni kezdett nyereségkieső üzleti modelljeik alaposabb ellenőrzése mellet is. Az Oyo, a Rappi, a Getaround és a Zume összesen 2600 fő alkalmazottat bocsátott el 2020 első hetében.

2020-ban a hatalmas veszteség fokozottabb ellenőrzés alá vonta a Son agresszív vásárlási szokásait (akár ideértve az Ubert és a WeWorkot) és a koronavírus kitörése további befektetési veszteségeket okozott. A Szaúd-Arábia által támogatott Vision Fund, amelyet az ex-Deutsche Bank bankár, Rajeev Misra működtetet egyre nagyobb pénzt ölelt fel, jobbnál jobb célokért. Masayoshi Sun a Softbank vezérigazgatója 2019 szeptember végére már 70,7 milliárd dollárt fektetett ebbe bele és az itt található 88 vállalatba is. 2017-ben a Softbank-nak is tőkére volt szüksége így 2029-ig egy 4%-os vállalati kötvényt bocsájtott ki, darabonként 100 ezer eurós címletekben. A kötvény féléves kamatozású, így márciusban és szeptemberben fizet kamatot befektetői részére.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!