e-mobilitás

A Tesla-nak jól jött a kínai kapcsolat

By 2019.09.03. július 2nd, 2020 No Comments
Tesla Az USA-Kína közt tartó kereskedelmi háborúnak nagyon sok befolyása volt a befektetésekre.

A kereskedelmi háború nem csak Donald Trump cégének és nagy hedge fund cégeknek okozott bosszúságot, hanem sok más amerikai vállalatnak, akik Kínában tervezik piacra dobni termékeiket. Viszont sokan mentességet kaptak az Kínától. A helyi elektromos autógyártókhoz hasonlóan Elon Musk cége, a Tesla is mentesülhet az elektromos autókra vonatkozó 10%-os „ÁFA” alól a keleti országban.

Ami igen előnyös, tekintve, hogy az e-mobility felmérések alapján Kína még mindig vezető pozíciót tölt be az autók értékestésében. A Kínai Ipari Minisztérium Elon Musk látogatását követően egy sajtószóvivőn keresztül jelentette be a hírt az adókedvezményekről. Szakértők úgy látják, hogy Musknak sikerült egy igen kedvező kapcsolatot kiépítenie az ázsiai országban, ami a jövőben a Tesla egyik legfontosabb piaca lehet. A vállalat a teljes siker érdekében egy nagy járműgyár megnyitását tervezi Sanghajban. Elon Musk elképzelése, hogy még az idén megnyitja a gyár kapuját és 3000 darab új gépjárművet dob a kínai piacra. Ezek után az Y Model együttes megjelenésével egy időben 250.000 darab Tesla-t szeretne éves szinten piacra dobni a vállalat.

A Tesla részvényei 7,60%-ot nőttek az elmúlt héten. A cég kapitalizációs tőkéje meghaladja a 35,6 milliárd eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá