Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Novo-Nordisk és a UNICEF közös programja

By november 25, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
A Novo-Nordisk és a UNICEF új partnerséget hirdetett meg a gyermekkori túlsúly és elhízás megelőzésére, elsősorban a latin-amerikai és a karibi térségben folyó beavatkozásokra összpontosítva.

A partnerség keretében az Egyesült Nemzetek gyermekszervezete és a globális egészségügyi társaság egyesíti erőfeszítéseit a túlsúly és az elhízás megelőzésére és azok kiváltó okainak tanulmányozása érdekében. A partnerség kezdetben három évre szól. „A gyermekkori túlsúly és az elhízás hozzájárulhat a rossz egészséghez, a megbélyegzéshez és még az iskolai aktivitás és teljesítmény csökkenéséhez”-nyilatkozta Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója. “Olyan partnerekkel, mint a Novo-Nordisk, azt akarjuk biztosítani, hogy a gyermekkori elhízás és túlsúly megelőzése szélesebb társadalmi felelősségvállalássá váljon, bevonva a kormányokat, a civil társadalmat, a magánszektorokat, a közösségeket és a családokat.”

A UNICEF a világ gyermekeiről szóló 2019. évi jelentése szerint a gyermekkori túlsúly és az elhízás szinte mindenhol növekszik. „Kétségtelen, hogy a gyermekkori túlsúly és az elhízás közegészségügyi válság, amely azonnali figyelmet igényel. A gyermekkori túlsúly és az elhízás több, mint egyéni választás, ez mindenki dolga. Az UNICEF-vel közösen reméljük, hogy gyermekek millióinak tudunk majd egészséges életet biztosítani, és ezzel egyidejűleg tehermentesítjük a társadalmat”-mondta a Novo-Nordisk vezérigazgatója, Lars Fruergaard Jørgensen.

A Novo-Nordisk vállalat részvénye ezen a héten 5,32%-ot korrigált, míg az elmúlt egy hónap alatt 2,31%-ot erősödött.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!