Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Johnson&Johnson kevesebb büntetést kap

By szeptember 3, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
Az amerikai elnök, Donald Trump új drogellenes kampánya során több olyan gyógyszergyártó vállalat is célkeresztbe került, akik nem szándékosan járultak hozzá a nagy mennyiségű fájdalomcsillapító gyógyszerek felhasználásának kríziséhez. A Johnson&Johnson már hónapok óta küzd Oklahoma-ban, hogy megnyerje az ellene irányuló pert, ahol a bíróság eredetileg több, mint 17 milliárd dollárra bűntette volna a vállalatot.

Az elmúlt hetekben viszont az ítélőszék enyhített a bírság mértékén és csak 572 millió dollár befizetésére köteleznék a vállalatot. A Johnson&Johnson viszont teljes mértékben ragaszkodik álláspontjához, miszerint üzletstratégiájuk sohasem ütközött semmilyen jogszabálysértésbe. Az oklahomai bíróság jelenlegi állítása szerint viszont a vállalat köteles a bírság befizetésére, mivel a saját készítményű fájdalomcsillapítóit nem megfelelő módon árusítottak az amerikai patikák és egészségügyi intézmények körében. Viszont a szakértők megállapították, hogy a cég alig 1%-nyi részesedést birtokol az USA fájdalomcsillapító készítmények értékesítésében, így a bírság mértékén valóban sokkal többet kellene enyhítenie a bíróságnak.

A per óta a Johnson&Johnson vállalat részvényeinek árfolyama 141 dollárról 128 dollárra esett vissza.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!