A Nike elbocsátja munkaerő 2%-át

A Nike körülbelül 83.000 embert foglalkoztat világszerte, melyből közül körülbelül 12.000 a cég beavertoni központjában dolgozik, ahol is most a cég szerkezetátalakításba kezd. Valószínűleg az elbocsátások nagy része az ottani egyetemen fog megvalósulni, mivel az eddigi beszámolók szerint a leépítések nem érintik az üzletekben foglalkoztatott alkalmazottakat, az üzletvezetőket vagy az elosztóközpont dolgozóit. A Nike decemberben arra figyelmeztette a befektetőket, hogy három év alatt 2 milliárd dollárral kell csökkentenie a költségeit, mivel a fogyasztók óvatosabban költenek a nem alapvető termékekre. Ahogy más lábbeli- és sportruházati márkák népszerűsége nőtt, a Nike küzdött azért, hogy ugyanolyan domináns maradjon az iparágban, mint korábban.

Kína, a világ második legnagyobb gazdasága és a Nike egyik legnagyobb piaca óriási kihívásokkal néz szembe, a visszaeső fogyasztóktól az ingatlanpiaci visszaesésig és a gyengébb exportig. Eközben Európa 2023 utolsó három hónapjában elkerülte a recessziót, és gazdasága kiegyenesedett, ami viszont előnyös lehet a Nike számára a jövőben. 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá