A Microsoft ügyletét az Unió is jóváhagyta

Az uniós szabályozó hatóságok a napokban hivatalosan is bejelentették, hogy engedélyezik a Microsoft 69 milliárd dolláros ajánlatát az Activision Blizzard megvásárlására. A döntés három héttel azután született, hogy az Egyesült Királyság bizottsága kifejezte aggályait az ügylettel kapcsolatban. Szerintük a felvásárlás veszélyezteti a felhőalapú játékipart, ahol a Microsoft hatalmas előnnyel rendelkezik. Az uniós hatóságot viszont megnyugtatta a Microsoft, hogy nem fogja exkluzívvá tenni a felvásárlott játékokat. 

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 3,03%-ot emelkedett. A Microsoft negyedéves eredményei összességében jók voltak és mind a bevételek, mind az egy részvényre jutó eredmény tekintetében jelentős emelkedést mutattak várakozásokhoz képest. A Windows és a Surface, amelyekre komoly nyomás nehezedett, még így is lényegesen jobban teljesített a vártnál. A Bing egyre nagyobb részesedést szerez, így sokan azt feltételezik, hogy az OpenAI-alapú keresőmotor jelentősebb részesedést fog szerezni a Google-lal szemben. A júniusi negyedévre vonatkozó előrejelzés a vártnál jobb bevételt jelzett, a felhőalapú tárolási szolgáltatás, az Azure pedig a csúcsot jelentette.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá