Egy brit vállalat, a ValueLicensing 270 millió fontos pert indított a Microsoft ellen az angol legfelsőbb bíróságon, arra hivatkozva, hogy az amerikai vállalat megpróbálja szabotálni a használt szoftverek több milliárd dolláros piacát.

A cég megvásárolja a Microsoft tulajdonában lévő Microsoft szoftverlicenceket olyan vállalatoktól, amelyek más rendszerre térnek át vagy fizetésképtelenné válnak, majd az Egyesült Királyságban és Európában értékesítik azokat. A Microsoft új felhő alapú rendszere viszont nem teszi már lehetővé a licenszelt szoftverek újra használatát, mely miatt jelentősen visszaesett a használt szoftverek értékesítése az év első negyedévében.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 5,57%-ot emelkedett. A Microsoft megerősítette, hogy május 25-27. között kerül sor az idei Build fejlesztői konferenciára. A múlt héten az Egyesült Államok Hadserege bejelentette, hogy 21,9 milliárd dolláros üzletet kötött, amelynek értelmében a Microsoft 120.000 kibővített valóságú (AR) fejhallgatót biztosít a csapatai számára a következő 10 évben.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!