Az Alphabet részvényvisszavásárlásba kezdett

Az Alphabet a napokban közölte, hogy 70 milliárd dollár értékű részvény visszavásárlásba kezd, melyet jóvá is hagyott az igazgatótanács. Ha a Google ténylegesen a teljes összeget visszavásárlásra költi, az a tavalyi ütem folytatását jelentené. Az Alphabet az előző évben szintén 70 milliárd dolláros részvény-visszavásárlást jelentett be. A Google törekszik arra, hogy csökkentse a költségeket, melynek részeként jelentős elbocsátásokat kivitelezett „a megváltozott gazdasági valóságra” és a túlfoglalkoztatásra hivatkozva. 

A Google azaz Alphabet „A” részvényárfolyama 1,5%-ot korrigált ezen a héten. Az Alphabet nemrég megjelent vállalati gyorsjelentése képes volt eloszlatni néhány félelmet, miszerint a vállalat lassabb fejlődése a ChatGPT-ben hatással lesz a keresőmotorok dominanciájára. Sundar Pichai vezérigazgató kijelentette, hogy a keresési szegmens jól teljesít a felhő szegmens lendületével együtt.  Ennek köszönhetően az első negyedévben az árbevétel 3%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, 58,06 milliárd dollárra, ami 1%-kal felülmúlta a becsléseket. Az első negyedéves eredmény 10%-kal felülmúlta a becsléseket, részvényenként 1,17 dollárral, annak ellenére, hogy 5%-kal csökkent a 2022-es első negyedévhez képest. Ami még fontosabb, hogy az Alphabet véget vetett annak a négy egymást követő negyedévnek, amikor a vállalat elmaradt az alsó soros várakozásoktól.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá