Kopernikus részvénykosár

A Starbucks-nál jól jött a vezérigazgató váltás

By 2019.12.16. július 3rd, 2020 No Comments
A világ legnagyobb kávéláncának jelenlegi vezetője igen nagy fába vágta a fejszéjét, mikor 2017-ben átvette a céget Howard Schultz-tól. A legtöbb szakértő szerint ekkortájt még igen kétséges volt a Starbucks jövője a kínai és amerikai riválisok miatt, viszont az új CEO, Kevin Johnson jelentős változásainak köszönhetően stabilizálódott a vállalat piaci helyzete.

A befektetők eleinte szintén megkérdőjelezték Johnson vezetői képességeit. Amikor Johnson 2017 áprilisában átvette a céget, a lánc 3,4 milliárd dolláros bevétellel rendelkezett. A második negyedévre már a globális nettó árbevétel 6%-kal, 5,3 milliárd dollárra nőtt. Az idei negyedik negyedévben a Starbucks 4,2 millió dolláros belföldi bevételt és 6,7 milliárd dolláros globális bevételt tett ki. A CEO legújabb tervei közé tartozik a legújabb Starbucks app fejlesztése, mely gyorsabb és modernebb szolgáltatást eredményezhetne minden felhasználó számára.

A Starbucks részvényenkénti ára ismét elérte a 79,3 eurót, ezen a héten 1,64%-ot, míg az elmúlt egy hónapban 4,18%-ot menetelt felfelé a részvény ára.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!