e-mobilitás

A Volkswagen-nek a dolgozók egészsége az első

By április 7, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A német autógyártó nagyágyú, a Volkswagen vezetői a hét közepén azt nyilatkozták, hogy a vállalat április 30-ig meghosszabbítja tevékenységeinek korlátozását mexikói középső két gyártóüzemben, miután a kormány a koronavírus miatt egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett meg.

 

A Volkswagen elsők között reagált a kialakult járványra és azonnali hatállyal szabadságra küldte dolgozóit. A társaság egyelőre határozatlan időre leállt a termeléssel, teljesítve ezáltal a kormányzati rendeletet. A cég kijelentette, hogy alkalmazottainak a jólétét prioritásnak veszik, és ezért fizetett szabadságon fogják őket tartani a karantén végéig. Kérdéses, hogy ez az állapot milyen hatással lesz a Volkswagen jövőbeli terveire. A Volkswagen ID3, amely a vállalat legújabb elektromos járműve még a tervek szerint idén piacra gurul és ezt várhatóam a vírussal kialakult gazdasági helyzet sem befolyásolhatná a német gazdasági újsághírek alapján. Emellett a Volkswagen 40 millió euró értékű gyógyszerkészítményt kapott Kínából és szállított le Németországba az orvosok és ápolók számára, ahol elfogytak az arcmaszkok, kesztyűk, fertőtlenítőszerek, klinikai hőmérők, védőszemüvegek és védőruházatok. Társadalmi felelősség vállalás keretében a cég 400.000 darab arcmaszkot adományozott az európai lakosságnak.

A Volkswagen vállalat részvényei ezen a héten 7%-ot korrigáltak. A vállalat viszont rövidtávon visszaesésekkel számol, viszont hosszútávon egyre magasabb eladási számokra, illetve 2021 első negyedévére már méréskelt nyereség növekedésre és fix bevételre számít. A Volskswagen cégcsoportnak világszerte 124 üzeme van, emellett 671 ezer dolgozót foglalkozatatt, amit szeretne megtartani a későbbiekben is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!