GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A Bombardier vállalatnál is a koronavírus körül forgott minden

By március 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A kanadai Bombardier Inc. önálló üzleti repülőgépgyártóként próbálhat szembekerülni a gazdasági bizonytalansággal az új vállalati repülőgépek iránti kereslet fogyatkozása és a recesszió okozta félelmek miatt.

Az elemzők szerint a Bombardier „tiszta játék” repülőgép-tervezővé vált a napokban, hiszen semmi megrendelés nem érkezik hozzájuk. Viszont a Bombardier másik részlege a következő évben fejezi be vasúti divíziójának a francia Alstom SA-nak történő eladását és fúzióját. A repülőgép-elemzők azonban a vállalat vezetőségét figyelmeztették, hogy egy egységet képvisel a társaság, amely más üzleti bevételektől mentesen akár nagyobb kockázatot is jelenthet piaci visszaesés esetén.

A vezetők úgy látják, hogy az üzleti repülőgépek iránt enyhül a kereslet. Így azt is tudják, hogy az új és előre elkészített repülőgépeket egyetlen egy légitársaság sem fogja megvásárolni a napokban és a következő hetekben.

Brian Proctor, a Dallas székhelyű magánrepülőgép-tanácsadója, a Mente Group elnöke elmondta, hogy az elmúlt két hétben négy üzletre mondták vissza a megrendelést és az épülő munkálatokat kellett visszavonni.

A Bombardier részvényei március 18-án közel 8%-ot emelkedtek annak a hírére, hogy úgy néz ki, hogy magánszemélyek viszont rendelni szeretnének a kanadai vállalattól, több milliárd dollár értékben. Ez pont jó hír lett a vállalatnak, mert március 17-én a Bombardier részvényei elérték a 32 éves mélypontot.

A 14,4 milliárd dolláros lemaradás ellenére a Bombardier az elkövetkező hetekben eldönti, vajon szükség van-e a termelés kiigazítására- mondta az ügyet ismerő ipari forrás szóvivője egy BBC interjúban.

A Bombardier vállalat 2014-ben bocsátotta ki a 6%-os kötvényét, amely 2022-ben jár le. Majd 2015-ben ismét a befektetők felé fordult kötvénykibocsátással 7,5%-os kamatra, 2025-ös lejárattal.
 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!