GLOBAL HIGH YIELD BONDS

Egy új Burger King nyílt Minneapolisban

By február 11, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Burger Kingnek megengedték, hogy újra megnyissa Minneapolis 34. utcájában a régi éttermét.

Az ügy azért furcsa, mivel decemberben ismét elutasította a Minneapolis Zónával Foglalkozó Bizottság az összes kérelmet, ami arra szólt, hogy az üres épületet felújítsák. Majd fellebbeztek, ekkor a város körzeti és tervezési bizottságától a Burger King megkapta a nem megfelelő használatú tanúsítványt. Ezt a Burger King vezetői ismét nem hagyták annyiban és Minneapolis legjobb ügyvédeihez fordultak. Elmondásuk szerint itt, vagyis a 34-es útnál már 1970-ben egy Burger King állt és az épület tervezési adatai 1964-től kezdve megtalálhatók a városi dokumentumok között.

Elmondták azt, hogy 2018 áprilisában ez a Burger King étterem bezárt, miután a P3 Foods franchise tulajdonosa csődbe ment és az üzlet azóta is üres maradt.

Minneapolis az elutasításokban arra hivatkozott, hogy magas az autók légszennyezettsége és zajszennyezése a környéken, illetve az étterembe való belépéskor fenn áll annak a lehetősége, hogy az autók a gyalogosokban kárt okozhatnak. A városi ügyvédi iroda úgy vélte, hogy Burger Kingnek bizonyítékai vannak arra, hogy a franchise tulajdonosai mindent megtettek az épület elvárásaival szemben. Végezetül mégis megkapta a Burger King az üzletnyitási lehetőséget, de a nyitás előtt három-négy hónapra van szüksége a Burger Kingnek még, hogy mindenben megfeleljen a vendégeknek.

A vállalat egyébként 2017-ben kötvényt kényszerült kibocsátani 6%-os kamatra, a kötvény lejárata 2024.05.01. napja. A kibocsájtáskor 315 millió dollár értékben bocsájtott ki kötvényeket különböző költségek miatt a Burger King, jelen esetben a kötvények 103,86%-os árfolyamon tartózkodnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!