GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A Jaguar Land Rover 1,1, milliárd angol fontban várható forgalom 2021 első negyedévére

By április 14, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Mint tudjuk a Jaguar Land Rover Automotive PLC autókat tervez, fejleszt és gyárt.

 

A társaság sportautókat, dzsipeket, sebességváltókat, turbótöltőket és egyéb járműveket kínál. A két hagyományos márkanév több mint 70 éve van jelen a piacon és 2008-ban egyesült az indiai Tata Motors autóipari társaság vezetése alatt. A Jaguar Land Rover székhelye Nagy-Britanniában van. A vállalat világszerte jelenleg mintegy 40.000 munkatársat foglalkoztat. A cég forgalma 2018-ban meghaladta a 27,45 Mrd eurót, kissé 2019-ben ezt viszont alulmúlta.

A Jaguar Land Rover világszerte egy elismert sportkocsi márka, amely jelenleg a koronavírus miatt kényszerül telephelyeik bezárására. Ezen a héten jelent meg az a hír, hogy a Fitch Ratings a Jaguar Land Rover hosszú lejáratú kötvény kibocsátásának alapértelmezett besorolását „B +”-ra csökkentette „BB”-ről. A nagyon hosszú távú, vagyis 10 évnél hosszabb lejáratúak szintén a Rating Watch Negative (RWN) kategóriába kerültek. A leminősítés tükrözi a COVID-19 kockázatát, amely mind a Jaguár Land Rover végpiacának keresletét, mind pedig a jelenlegi működési zavarokat, ami tőkehiányt is jelenthet a jövőben. A Fitch arra számít, hogy a jelentős pénzkiáramlás szinte valamennyi üzemének 2020. április 20-ig történő bezárásával jár majd a cégnek. Így az is elmondható, hogy 2020-ban és 2021-ben értékesített mennyiségek erőteljes csökkenéssel járhatnak.

A Fitch elemzői ezen kívül, úgy gondolják, hogy a 2021-es a pénzügyi év végén becslések szerint 1,1 milliárd GBP-es pénzforgalom jöhet össze. Illetve az, hogy a Jaguár Land Rover részvényei rövidtávon érzékenyek lesznek a besorolására. A Jaguár Land Rover 2021-ben úgy néz ki 1,8 milliárd GBP értékben fejlesztést tervezett, ami valószínűsíthető, hogy elmarad, vagy átütemezésre kerül.

A Jaguár Land Rover 2019-ben bocsájtotta ki 2,2%-os fix kamatozású vállalati kötvényét, amely most 65,40%-os árfolyammal megvásároltató. Ez a kötvény a 6,5%-os kamatozású most már előjegyezhető Global High Yield Bonds kötvénykosárba, amit a Partner Bank állított össze 10.000 eurónál nagyobb összeget elhelyezők számára.

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!