GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A Burger King-nél leépítés várható

By július 13, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Burger King UK főnöke arról nyilatkozott, hogy a koronavírus járvány által kiváltott gazdasági károk miatt a gyorséttermi lánc véglegesen bezárhatja éttermeinek 10%-át, ez várhatóan 1600 munkahelyet érinthet.

Az étteremipar támogatására irányuló kormányzati rendszerek nem tesznek eleget a rögzített költségek és az elveszített eladások kombinációjának leküzdéséhez-nyilatkozta Murdoch. A Burger King 530 étterméből kb. 370-et nyitott meg az elmúlt időszakban az Egyesült Királyságban. Rishi Sunak brit pénzügyminiszter kihangsúlyozta, hogy a kormány augusztusban támogatja az éttermi számlák 50%-át, legfeljebb 10 fontot adnának erre, annak érdekében, hogy újra elindítsák a fogyasztást, beindítva ezáltal a piacot. Murdoch meglátása szerint ez egy „rendkívül innovatív megközelítés”, és hogy Burger King várja is a vendégek számainak növekedését. De a kormányzati támogatás ellenére is a cég bezárhatja üzleteinek 5–10% -át a magas a bérleti díj és a növekvő inflációs költségek miatt.

A Burger King franchise több, mint 16.500 brit alkalmazottat foglalkoztat és a vezetőség szerint csak utolsó lépés lehet a leépítés. A cég arra törekszik, hogy újból tárgyalja a bérleti díjakat, azonban sok helyen mint, pl.. London fő utcáin ebből nem engednek. Murdoch hozzátette, hogy a kormánynak az éttermekre vonatkozó rendeletei és áfacsökkentésének megjelenése már megállította valamelyest a munkahelyek elvesztését.

A vállalat 2017-ben kötvényt kényszerült kibocsátani 6%-os kamatra, a kötvény lejárata 2024.05.01. A kibocsájtáskor 315 millió dollár értékben bocsájtott ki kötvényeket különböző költségek miatt a Burger King, jelen esetben a kötvények 99,82%-os árfolyamon tartózkodnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!