Egyedi részvények

Norton LifeLock sokat tesz a vírusvédettség miatt

By 2020.09.01. szeptember 30th, 2020 No Comments
A NortonLifeLock Inc. a fogyasztók számítógépes biztonságának globális vezetője, hiszen a cég rendelkezik a Norton Antivírus valamennyi vírusírtóprogramjával.

Elkötelezettek azért, hogy segítsék a közel 50 millió felhasználó eszközének, az online adatvédelemnek, valamint az otthoni és családi igényeknek a biztosítását a komplex digitális világban. A csoport ilyen technológiái közé tartozik a célzott támadásvédelem, a hírnéven alapuló biztonság, az iparág vezető rootkit-védelme, a felhőalapú biztonsági szolgáltatások és az iparág legkorábbi viselkedésvédelmi technológiái.

A Norton LifeLock aktívan folytat kutatást számos partnerrel egyetemeken és azon túl is.

Több mint 800 alkalmazott foglalkoztat a székhelyén megtalálható irodájában. Pontos és naprakész adatokra támaszkodik a jelentéseiben, hogy irányítsa a mindennapi üzleti műveleteket.

A vállalat első negyedéves bevétele a folyamatos műveletekből 614 millió dollár lett az egy évvel ezelőtti 650 millió dollárral szemben. Ez magában foglalta az ID Analytics bevételét és a 2020 első negyedéves pénzügyi beszámolójának gyenge utolsó hetét is. Az első negyedéves hígított EPS 0,19 dollár lett, szemben az egy évvel ezelőtti 0,04 dollárhoz képest. A fogyasztói bevételek 614 millió dollárt tettek ki, ami 4%-kal magasabb az előző évinél. A nem GAAP szerinti hígított EPS 0,31 dollár lett, szemben az egy évvel ezelőtti 0,21 dollárral, ami 48%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A fogyasztói bevételek a korábbi számlázásokhoz képest 9%-os növekedést mutattak.

Közvetlen ügyfelek száma 20,6 millió fő lett, ami 416.000 fővel több, mint egy évvel korábban. A 2021-es pénzügyi évre a cég a bevételt 615 és 625 millió dollár között várja, ami 3–5%-os növekedést jelentene az ID Analytics bevételeihez képest, így több mint 13 millió dollár nyereséggel számolnának.

A Norton LifeLock vállalat részvényei ezen a héten 6,46%-ot erősödtek. A vállalat piaci kapitalizációja erős, jelenleg 14,9 milliárd dollár. A cég részvénye már csak azért is jó megoldás, mert egyre többen használunk technológiai eszközöket, emiatt nagyobb a kiber bűnözés, de a vállalat eszközei segítségével a személyes adatok biztonságban lehetnek.

 

 

Szólj hozzá