A BlackRock – Sustainable Energy Fund alap célja az, hogy az ügyfelek befektetésével elérhető jövedelmet maximalizálja, a tőke növekedése és az Alap eszközein elért hozamok révén.
  • Az Alap az összes eszközének legalább 70%-át fenntartható energiával foglalkozó vállalatok részvényjellegű értékpapírjaiba (pl. részvényeibe) fekteti be. Fenntartható energiával foglalkozó vállalatok azok, amelyek alternatív energiával és energiatechnológiával foglalkoznak, ideértve a megújuló energiával kapcsolatos technológiákat, a megújuló energiával foglalkozó fejlesztővállalatokat, az alternatív üzemanyagokat, az energiahatékonyságot, energiatermelést és infrastruktúrát.
  • Az Alap nem fektet olyan vállalatok értékpapírjaiba, amelyek a következő szektorokban tevékenykednek (a Global Industry Classification Standard meghatározása szerint): szén és fogyó energiahordozók, olaj- és gázfeltárás és -kitermelés, integrált olaj és gáz.

 

Alap pénzneme: USD
Az alap indulása: 2001.04.06
ISIN kód:LU0124384867
Nettó eszközérték:39,13 milliárd USD

Kockázati szint: 6-os (7-es skálán)

 

A márciusi mélyrepülés után olyan erős bika trendet mutat fel az Alap, melyre nem nagyon volt példa a korábbi években. Hosszú távon is emelkedés látható, de ez most még számottevőbb. A márciusi 7,62-es árról már 13 USD felé emelkedett az árszint.

(grafikon forrása: www.morningstar.co.uk)

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!