Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead az egyetlen remény a koronavírus ellen?

By 2020.03.03. július 3rd, 2020 No Comments
A koronavírus miatti felfokozott félelmek találkozása a relatíve magas értékeltségekkel komoly nyomás alá helyezi a vezető amerikai részvényindexeket.

A 2020.02.26. napi kereskedés elején 2,5-3% közötti mínuszokat láthattunk. Kivételt képeznek az esés alól a Gilead Sciences részvényei, amik közel 5%-kal emelkedtek piacnyitás után. Mindezt arra a hírre, hogy a 02.26-án a WHO egy fiatal hivatalnoka azt nyilatkozta, hogy talán a cég által fejlesztett, kísérleti stádiumban lévő készítmény, a „remdesivir” nevezetű antivírus jelenleg az, amiről azt gondolják, hogy hatásos lehet a vírus ellen. A vállalat mellett igen kevés azon gyógyszergyártók száma, melyek képesek voltak olyan készítményt előállítani, melynek hatása lehet a vírusra.

A már régóta vallásos terület, Irán is áldozatává vált a koronavírus számára, ami már a szomszédos országokba is kiterjedt.

A vírus gyors terjedésé a határokon dolgozó katonák, orvosok és munkások megfertőződése idézte elő a hírek alapján. A betegek száma eddig ismeretlen, viszont a beszámolók szerint Irán már a 2. legnagyobb koronavírussal fertőzött területté nőte ki magát. A helyzetet súlyosbítja, hogy az iráni kormány teljes mértékben elzárkózott a külvilágtól, így jelenleg csak szankciók révén képesek befolyásolni a vírus terjedését. Ez csak a nép bizalmatlanságát idézte elő. A Goldman Sachs szerint a több éves háborúzás és terrorizmus miatt az ország egészségügyileg nem volt felkészülve a járványra, mely lassan az egész világon végig söpör.

A kialakult gazdasági környezet ellenére is a Gilead Sciences vállalat részvényei csütörtök estig 64 euróról 74,6 euróig emelkedtek, majd 3,03% korrekcióval zárták a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!