Telemedia részvénykosár

A Facebook vállalatra ismét büntetést szabhatnak ki

By március 17, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Mark Zuckerberg cége ismét hatalmas kereszttűznek van kitéve. A politikai kampányok mellett még egy régebbi ügy is előkerült a cégnél, ami az eddigi legnagyobb pénzbüntetéssel járhatna.

A vállalat majd 50 millió felhasználó adatait nem kezelte megfelelően, így egyes külső személyek (például politikusok) is hozzá tudtak férni szigorított adatokhoz is. Bár Amerikában a tárgyalások már lezajlottak a bírságot érintően, Ausztrália még sincs megelégedve a döntéssel és több, mint 529 milliárd dolláros büntetést szeretne kifizettetni a társasággal. Az óriási pénzbírságot az ausztrál hatóságok szerint az adatvédelmi incidensben érintett, összesen 311 ezer ausztrál felhasználó száma indokolja, valamint a fejenként kalkulált, közel 2 millió dollárra rúgó büntetés összege. A Facebook vállalat egyelőre nem nyilatkozott a bírsággal kapcsolatban. Meglepő módon a bírság összege nagyobb, mint az egész ország teljes éves költségvetése.

A technológiai iparágra jelentős hatással van a járvány, sok vállalat kényszerült arra, hogy lemondja üzletileg fontos rendezvényeit, helyette virtuális események keretében rendezi meg ezen megbeszéléseket, ügyelve a megfertőződés elkerülésére-.

A Facebook vállalat részvényei a héten 8,31%-ot estek, de a Morgan Stanley elemzői szerint hosszútávon (5-7 évre) vásárlásra alkalmas részvény.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!