Kopernikus részvénykosár

Érkezik végre a Starbucks zöldebb pohara

By március 17, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Starbucks 2020. március 10-én elindította az új, környezetbarát tárolójának kísérleti tesztelését Észak-Amerika és Anglia öt fő piacán.

A vállalat már több hónapja bejelentette, hogy megválik egyes termékeitől és helyette a környezetkímélőbb termékek forgalmazását fogja előnyben részesíteni. A hírek alapján ebbe a műanyag szívószálak és poharak csökkentését tűzte ki célul, viszont olyan hírek is napvilágra kerültek, miszerint a vállalat a kávé termelési folyamatán is változtatni kíván. A környezetkímélő csészék polietilén helyett biodegradálható (lebomló) anyagból készülnének, a belső teret pedig újrahasznosíthatóvá és komposztálhatóvá teszik. A tárgyalásokra a termék bevezetéséről New York-ban, San Franciscóban, Seattle-ben, Londonban és Vancouverben kerül sor. A Starbucks jelenleg csak egyetlen technikai probléma miatt aggódik, miszerint az anyag nem tartja olyan jól a hőt, mint a polietilén. Egyelőre több labor is dolgozik ennek a kiküszöbölése érdekében.

A Starbucks vállalat részvényei ezen a héten 10,97%-ot estek, míg pénteken viszont 1,30%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!