Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Colgate Palmolive és a koronavírus

By április 28, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Összevetve a Colgate Palmolive részvényeinek az elmúlt hónapokban megfigyelt tendenciáját a 2008. évi nagy recesszió ideje és utáni értékekkel, a legtöbb szakértő úgy látja, hogy a részvényállomány helyreállhat a válság előtti szintre és tovább emelkedhet körülbelül 80 dollár körüli összegre, ha egyszer a koronavírus okozta problémák mérséklődnek.

Az Egészségügyi Világszervezet január végén globális egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett ki a koronavírus terjedése miatt. Február 19. és április 15. között a Colgate részvényei értékének csak ~3,5%-át veszítették el, szemben az S&P500 mintegy 18%-os csökkenésével. A Colgate bevétele viszonylag kis mértékben csökkent, mivel a vállalat a napi tisztálkodási termékeket forgalmaz és ez a cég üzleti bevételének közel 80%-át teszi ki, és a válság idején is ezen termékek napi használatban vannak.

A Colgate-Palmolive vállalat részvényei ezen a héten 1,04%-kot korrigáltak. A cég termékei kiválóak, napi szinten vásárolja a lakosság, ezáltal a cég hosszútávon is jelentős szereplője maradhat a piacnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!