GLOBAL HIGH YIELD BONDS

Szárnyal a Teva, ezért is biztonságos a Global High Yield Bonds

By április 28, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Teva Pharmaceutical Industries Ltd. részvényeinek ára az elmúlt időszakban a New York-i tőzsdén az átlag feletti forgalma emelkedett.

Miután az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügyi Igazgatósága (FDA) jóváhagyta a klórkin-foszfát és hidroxi-klorokin használatát a COVID-19 betegek sürgősségi kezelésére. A Teva vállalat még márciusban bejelentette, hogy tízmillió tablettát adományoz az amerikai kórházaknak, köztük hatmilliót még március végéig, a másik 4 milliót április végéig. Az újonnan jóváhagyott gyógyszerek egy régi gyógyszer feljavított fajtája, amelyet malária kezelésére fejlesztettek ki pár évvel ezelőtt. Az FDA ellenőrzött klinikai vizsgálatokat javasol a gyógyszerek hatékonyságának tesztelésére a COVID-19 kezelésében.

Az Élelmezési és Gyógyszerügyi Igazgatósága azt nyilatkozta, hogy a gyógyszereket gyártó vállalatok között az Amneal, a Dr. Reddy’s Laboratories, a Laurus Labs, a Mylan, a Prasco Labs, a Sandoz, a Teva és a Zydus Cadila az, amely hatékony gyógyszert tudna fejleszteni a COVID-19-re. Az Egyesült Államokban a hidroxiklorokin-szulfát-piacot a generikus gyártók uralják. A Teva piaci részesedése 9,2% és a negyedik helyet foglalja el ezen a piacon, a Prasco (30,5%), a Sandoz (28,2%) és a Zydos Cadila (14%) után. Nem meglepő, hogy az utóbbi hetekben megnövekedett a gyógyszerre vonatkozó kereslet száma. Az is kiderült, hogy India megtiltotta a gyógyszer kivitelét az országból, ahol ezt évek óta raktározzák, mert szerintük ezzel a lépéssel Izrael befolyásolná az indiai gyártókat.

A tőkepiaci volatilitással a Teva részvényeinek ára az elmúlt három hónapban 6,69 és 13,45 dollár között mozgott. A Teva 2016-ban is bocsátott ki kötvényt, 100 ezer eurós nominál értékben, 1,5 milliárd euró értékig. A kötvény lejárata 2024, viszont elmondható, hogy a vállalat részvényei tavaly szeptembertől igen elég erős emelkedésnek indultak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!