Egyedi kötvények

3,6%-os dollár kamatlehetőség a GAP ruházati cégnél

By január 21, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A ruházati cég nők, férfiak és gyerekek részére árusít lezser ruházatot, kiegészítőket, valamint szépségápolási cikkeket. A The GAP cég USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban és Japánban rendelkezik üzletekkel.

2011-ben a vállalat 1,25 milliárd USD-ben bocsátott ki kötvényeket, hogy fedezze a beruházásait. Eközben a vállalat fejlődött. Jelenleg a GAP vállalat részvényesinek évi 5,35%-os osztalékot fizet és 6,16 milliárd eurós kapitalizációs tőkével rendelkezik. 2011-ben 2000 USD-s árfolyamon bocsátotta ki kötvényeit 5,95%-os kamattal. Gap 5,95%-os kötvény lejárata pedig 2021.04.15. lett. A cég ruházati cég támogatja a gazdálkodókat, ugyanis a vállalat célja a minőségi gyapot felhasználása. A cégP emiatt sokat támogatja a fenntartható életet és az ivóvíz fenntartást, ugyanis egy farmer átlagos vízfelhasználása akár 1600 liter is lehet. Ebből a vízfelhasználásból a farmerek kb. 64%-ot használnak gyapot termesztésre.

A Bloombergnek a GAP Inc. ügyvezető igazgatója, Art Peck arról nyilatkozott, hogy a cég az idei évben mintegy 5%-ban újrahasznosított gyapotot tartalmazó farmert tervez és készít a piacra.

A cég azt tervezi, hogy 2020-ban leválasztja az Old Navy-t és más márkáit a vállalat struktúrájából. Viszont tőkeerőt nem csökkent és nem bocsát ki ehhez új kötvényeket. Nemrég a GAP ruházati áruház éves jelentéséből kiderült, hogy a GAP saját tőkéjének megtérülése 22%-os volt az elmúlt évben. Ez azt jelenti, hogy minden 1 dollár értékű saját tőkéjénél 0,22 dollár nyereséget generált. A GAP nyeresége az elmúlt egy év alatt 811 millió amerikai dollár lett. Azóta elmondható az is, hogy a GAP sokkal jobb értékesítési kiskereskedelmi számokkal rendelkezik, mint hasonló iparának átlaga.

A vállalat 2011-ben kibocsájtott kötvénye jövő év áprilisában jár le és még mindig nettó 3,6%-os kamatot fizet a befektetőik részére fixen.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!