A Harley-Davidson Financial Services a héten teljesített egy 500 millió dolláros ötéves kötvénykibocsátást, amelynek esedékessége 2027. február 14. A bevételt általános vállalati célokra fordítják az elmondások alapján.

Megjegyzendő, hogy a cégnek 400 millió dollár 2,55%-os kötvénye van júniusban. Emellett január eleje óta a részvények is csaknem 6%-ot emelkedtek, szemben a szélesebb körű S&P 500-as indexszel, amely továbbra is közel 3%-os mínuszban van. A márka a legtöbb autóipari részvényhez képest is kiemelkedő, melyek jelenleg kétszámjegyű szinttel csökkentek.

A felülteljesítést a Harley a vártnál jobb 2021 negyedik negyedéves eredményei magyarázták, amely szerint a társaság éves szinten 40%-kal, 1,016 milliárd dollárra növelte bevételét, miközben meglepetésszerű nyereséget könyvelhetett el. A cég motorkerékpár-szállítmányai is 29.075-re emelkedtek, ami 38%-os növekedés az egy évvel ezelőttihez képest. A befektetőket az is lenyűgözte, ahogy a vállalat jól kezeli az inflációs nyomást és az ellátási lánc kihívásait. Az elemzők arra számítanak, hogy a Harley 2022-ben több mint 10%-kal, 2023-ban pedig körülbelül 7%-kal fogja növelni bevételeit.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá