E-mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla ismét rekordot döntött Kínában

A Tesla volt a legjobban teljesítő részvény az S&P 500-ban, mivel az elektromos járműveket gyártó vállalat a múlt hónapban az árak csökkentésével és a termelés növelésével növelte a sanghaji üzemében gyártott járművek eladásait. A China Passenger Car Association (CPCA) adatai szerint a Tesla 84.000 kínai gyártású elektromos járművet szállított le augusztusban, ami 9,3%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és 31%-os ugrást jelent júliushoz képest, amikor a sanghaji gyárát átszerelés miatt ideiglenesen bezárták. Idén eddig a Tesla hozzávetőleg 625.000 elektromos járművet épített Kínában, szemben a 2022 első hét hónapjában mért körülbelül 400.000-rel.

 

A Shimano nehézségekbe ütközött az év első felében

Miután a cég 2022-ben sorra döntötte meg a rekordokat, úgy tűnik, hogy a Shimano ugyanolyan nehéz ellenszelekkel küzd, mint a kerékpáripar többi tagja, kétszámjegyű visszaeséssel az értékesítésben és a nyereségben egyaránt. A Shimano 17,7%-os visszaesést mutatott ki a kerékpár-alkatrészek értékesítésében 2023 első felében a tavalyi év első feléhez képest. A márka kerékpáros részlegének nettó árbevétele körülbelül 1,3 milliárd dollárra esett vissza, az üzemi eredmény pedig 39,5%-kal esett vissza. A Shimano részvényei a tokiói tőzsdén 3,8%-ot estek az eredmények bejelentése után.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Csoportos per indult a Medtronic ellen

A Medtronic ellen indított csoportos kereset azt állítja, hogy a cég inzulinadagoló készülékei megosztották a betegek adatait harmadik felekkel. A vállalat terméke, a MiniMed alkalmas személyazonosításra és egészségügyi információk rögzítésére, melyek a per szerint most a Google és más harmadik felek részére lettek továbbítva.  Az adatok megosztási gyakorlatának teljes köre ismeretlen és nem tudni, hogy a Medtronic bevételszerzési hasznot húzott-e ezen szivárogtatásokból. Ezen adatok segíthetnek rendkívül részletes felhasználói profilok létrehozásában marketing és kereskedelmi célból, anélkül, hogy a felhasználók számára ez előnyt jelentene.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Az ADP szeretné megtartani alkalmazottjait

Az ADP a héten kiadott egy jelentést arról, hogy a munkavállalói előléptetések hogyan befolyásolhatják a vállalkozásokat és az alkalmazottak megtartását, és bemutatott egy új indexet az alkalmazottak motivációjának és elkötelezettségének nyomon követésére. Az index az ADP több, mint 25 millió egyesült államokbeli munkavállalót tartalmazó adatkészletére támaszkodik, és 29 ország több, mint 490.000 munkavállalójával végzett közel egy évtizedes felmérését használja fel. Amit találtak, az gondot okoz a munkaadóknak: Az első előléptetést követő egy hónapon belül a munkavállalók 29%-a távozott a munkáltatójától. Ha nem léptették volna elő, csak 18%-uk távozott volna a statisztikák alapján.

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár 

 

A L’Oréal a virtuális valóságban mutatja be új termékeit

A francia szépség- és kozmetikai óriás, a L’Oréal együttműködésbe kezdett az Ubitus KK-val, hogy egy hónapig tartó metaverzum bemutatótermet hozzon létre termékcsaládjai számára. Augusztus 30. és szeptember 30. között a francia cég bemutatja Perfect Skin Expóját, hogy egy innovatív termék- és vásárlási élményt tudjon nyújtani vásárlóinak. Az Ubitus kiterjesztett valóság (XR) technológiáinak felhasználásával a Perfect Skin Expo támogatja a L’Oréal bőrgyógyászati szépségrészlegét termékeik összeállításában. Az olyan cégek, mint a VICHY és a SkinCeuticals szintén együttműködnek a L’Oréallal az Expón. Ezek a cégek bemutatják saját öregedésgátló és antioxidáns technológiáikat.


Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Siemens több e-autó töltőt szeretne

A Siemens Foundation elindított egy tízéves munkaerő-fejlesztési kezdeményezést az Egyesült Államokban. A cél az, hogy szakképzett munkaerőt hozzanak létre a növekvő elektromos járművek töltési szektorában. Az „Everyone Charging Forward” elnevezésű program célja, hogy átfogó legyen, ami azt jelenti, hogy a Siemens Foundation „igyekszik biztosítani és bővíteni a munkához való méltányos hozzáférést minden háttérrel rendelkező egyén számára”. Az alapítvány 30 millió dollárt fektet be a kezdeményezésbe. A program először középnyugati és délkeleti régiókra, különösen Michiganre és Észak-Karolinára összpontosít. A Siemens Foundation a partnereivel együtt arra használja fel a beruházást, hogy mindkét államban több száz magánszemély hozzá tudjon férni az elektromos járművek legújabb töltési lehetőségeihez és ehhez kapcsolódó munkakörökhöz.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Zillow online biztosítást vezet be

A Zillow Group egy új eszközt vezetett be, amely segít a bérlőknek online biztosítást vásárolni. A seattle-i székhelyű társaság a tech-központú Homesite biztosítótársasággal együttműködve fejleszti ki az új szolgáltatást. A Zillow elmondta, hogy több mint 1500 bérlő vásárolt már biztosítást, amely fedezetet nyújt a személyes tulajdonra, az élhetetlen körülmények miatt megnövekedett megélhetési költségekre, a személyes felelősségre és a bérelt ingatlanon okozott sérülések orvosi kifizetésére. A rendszer már elérhető 49 államban és Washington DC-ben is.  A bérlők biztosítási piaca 2023-ban várhatóan eléri a 4,5 milliárd dollárt a szakértők szerint.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

Elismerést kapott a Thermo Fisher három innovatív terméke 

A Thermo Fisher Scientific elnyerte az R&D 100 Awards díját, amely a tudomány és technológia 100 legforradalmibb termékét tünteti ki a világ minden tájáról. A cég három olyan egyedülálló innovációért kapta meg az elismerést, amelyek segítik a kutatók és tudósok munkáját számos élettudományi alkalmazás, beleértve a biotermelést és a kis molekulaelemzést. A három díjnyertes Thermo Fisher innováció a DynaSpin egyszerhasználatos centrifuga, az Orbitrap spektrométer és az új CTS mágneses rendszer. Ezek közül kiemelt a cég centrifuga rendszere, mely használatával 74%-kal kevesebb vegyi és folyékony hulladék keletkezik a hagyományos rozsdamentes acél centrifugákhoz képest. A cég továbbra is törekszik környezettudatosabbá tenni működését.  


Egyedi részvények:

Canadian National Railway vasúttársasága, mint egy bomba becsapódhat a tőzsdén

Total Energies vállalat több, mint 90 éve Afrikában is lábat vetett

Egyedi kötvény:

Lengyel Államkötvény magasabb eurós hozammal és kamattal a piacon

Arany:

Havi aranyiránytű: Szeptemberben fellendülhet az aranya ára?

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=FPzuPNPdUmc

Szólj hozzá