Egyedi részvények

10 éves távlatra az Emerson Electric részvénye nyerő lehet

By 2020.03.09. július 3rd, 2020 No Comments
Az Emerson Electric Co. elektronikus és elektromos gépeket, szoftvereket, rendszereket és szolgáltatásokat kínál ipari, kereskedelmi és fogyasztói felhasználásra az elektromos hálózatain, folyamatmenedzsment rendszerein, iparautomatizációs és klímatechnológiai megoldásain keresztül.

Jelenleg az alkalmazottak száma megközelíti a 88.000. főt. Az Emerson Electric Co. egy amerikai multinacionális vállalat, amelynek székhelye Ferguson, Egyesült Államok. Ez a Fortune 500 vállalat termékeket gyárt, és mérnöki szolgáltatásokat nyújt számos ipari, kereskedelmi és fogyasztói piacon.

Az Emersont 1890-ben, Missouri állambeli St. Louis-ban alapították, mint a Civil War War Union veteránja, John Wesley Emerson, az Emerson Electric Manufacturing Co., hogy villamos motorokat állítson elő a skót születésű testvérek, Charles és Alexander Meston szabadalma alapján.

1892-ben az első lett az elektromos ventilátorok eladása az Egyesült Államokban. Gyorsan kibővítette termékskáláját az elektromos varrógépekre, az elektromos fogfúrókra és az elektromos szerszámokra. Az Emerson lett a világ legnagyobb repülőgép-fegyvergyártója. Emerson a második világháború katonai termelési szerződéseinek értéke szerint az 52. helyezett az Egyesült Államok vállalata között.

1962-ben a vállalat megvásárolta az Egyesült Államok Elektromos Gyártó vállalatát, mint az Egyesült Államok Elektromos Motorok Divízióját, beleértve az U.S. MOTORS márkát. 1968-ban pedig megvásárolta az InSinkErator társaságot. Tulajdonságait szigorú tervezési folyamat kidolgozása, új termékek és technológiák fejlesztése, akvizíciók és közös vállalkozások, valamint a nemzetközi növekedés jellemezte.

1999. december 15-én az Emerson Electric Co, a növekedési kilátásainak javítása érdekében beleegyezett abba, hogy 440 millió dollár értékben megvásárolta a Jordan Industries Inc. telekommunikációs berendezések üzletágát.

2010-ben az amerikai MOTORS® márka eladta a Nidec Motor Corporation számára. 2011. július 26-án az Emerson bejelentette, hogy Latin-Amerika székhelyét a floridai Sunrise-ben fogja áthelyezni, 2016. december 1-jén a Platinum Equity megvásárolta az Emerson Network Power üzleti egységet, és átnevezte azt Vertiv GMBH-nak. Az akvizíció magában foglalta az Asco, Chloride, Liebert, Netsure és Trellis márkákat. 2016. december 1-jén a Platinum Equity megvásárolta az Emerson Network Power üzleti egységet, és újranevezte azt a Vertiv-nek. Az akvizíció magában foglalta az Asco, Chloride, Liebert, Netsure és Trellis márkákat.

Kereskedelmi és lakossági megoldásokban is dolgoznak a cégnél. 2006. október 2-án Emerson keresetet nyújtott be az NBC ellen a szövetségi bírósághoz egy jelenet miatt, amely a Hősök sorozatának kísérleti epizódjában jelent meg. 2007. február 23-án az ügyet megszüntették. Az NBC Universal és az Emerson Electric a pert a bíróságon kívül rendezte. 2014. december 22-én az Emerson bejelentette a Skóciában működő Cascade Technologies Ltd. felvásárlását és gázanalízis-portfólióját kibővítette lézeres mérőelemzőkkel és rendszerekkel az ipari kibocsátások fokozott megfigyelése miatt, illetve a termelés hatékonysága és a szabályozás betartása érdekében.

Az Emerson Electric vállalat részvényei ezen a héten 1,2%-ot korrigáltak. A cég kapitalizációs tőkéje mára meghaladja a 35,1 milliárd eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!